Naar hoofdinhoud Naar footer

Regie en autonomie, juist óók voor mensen met een licht verstandelijke beperking en hun begeleiders

Gepubliceerd op: 12-07-2024

Het Houvast heeft een succesvolle aanpak ontwikkeld, 'Verrassend passend! Ze zijn er als een cliënt ze nodig heeft, met een 24-uurs ambulante setting. Zo kunnen cliënten met een licht verstandelijk beperking en een hogere zorgzwaarte (VG 6/7) begeleiding ontvangen op hun eigen plek in de maatschappij - het zogeheten Volledig Pakket Thuis (VPT).

Bij deze aanpak, staat elke keer de unieke vraag van de unieke cliënt centraal. Daarop is de ondersteuning en de organisatie ingericht. Zo heeft elke cliënt een eigen kernteam van begeleiders. En is de organisatie en beleid zo ingericht dat dit de dagelijkse begeleiding ondersteunt.   

Lees meer over de aanpak van het Houvast.

Voor iedereen die geïnspireerd en geïnformeerd wil worden en blijven over deze aanpak organiseren we 3 online bijeenkomsten.

26 september 2024: 9:00 – 10:30: Introductie
Hoe werkt de aanpak van Het Houvast? Hoe leidt dit tot meer regie en autonomie voor de cliënten? Hoe pakt deze aanpak uit voor begeleiders? Ze vertellen zelf over de basis principes in hun werk.  

12 december 2024: 9:00 – 10:30: Verdieping
Succesfactoren in de aanpak van Het Houvast. Wat gebeurt veel en wat doen ze niet meer.  

13 maart 2025: 9:00 – 10:30: Overdracht
Hoe je deze werkwijze ‘eigen’ kunt maken. Met ervaringen vanuit andere aanbieders die hier succesvolle stappen in hebben gezet. Hoe start je met aanpak van Het Houvast.  

Aanmelden

Je kan je hier aanmelden, dan word je uitgenodigd voor deze 3 sessies.  

Het is waardevol bij alle sessies aanwezig te zijn, want de bijeenkomsten vormen samen het hele verhaal en geeft je alle inzichten.  

Begeleiding à la carte

De sessies worden georganiseerd vanuit het programma Begeleiding à la carte 2 met Het Houvast en de ervaringen van de vier zorgaanbieders die aan de slag zijn met de aanpak worden gebruikt.  

Deel deze pagina via: