Boekje Ons hoofd moet heel hard werken
Gepubliceerd op: 14-02-2019
Het herkennen en erkennen van 'lastig gedrag' kan een oorzaak hebben in eerder opgelopen hersenletsel. In dit boekje staan handvatten, zodat deze kinderen zo gewoon mogelijk kunnen meedoen en krijgen wat ze willen en vragen.
In Nederland is heel veel kennis beschikbaar over opgroeiende hersenen, hersenletsel en wat er mogelijk is om te helpen repareren, accepteren en mee leren omgaan. Helaas is informatie over hersenletsel bij kinderen en jongeren wat moeilijk vindbaar.
Feiten hersenletsel bij kinderen
Hersenletsel komt veel voor, 19.000 kinderen per jaar in Nederland krijgen hersenletsel. Daarnaast zijn er jaarlijks duizenden kinderen en jongeren die na een flinke val niet naar het ziekenhuis gaan. Het werkelijke aantal kinderen en jongeren met hersenletsel ligt dus waarschijnlijk hoger.
Gevolgen van hersenletsel
Gevolgen van hersenletsel kunnen pas na verloop van tijd zichtbaar worden, zeker bij kinderen en jongeren. Het wordt vaak zichtbaar in de periode dat een kind veel verandert.
Boekje over NAH bij jeugd
In het boekje maak je kennis met Mo, Silke, Joost, Angela, Max en Sam. Ze lijken gewone kinderen die voor het eerst naar school gaan, een diploma halen, sporten en spelen. Die soms lastig zijn, moeilijk doen, puberen, zeer eigenwijs zijn en niet willen. In dit boekje vind je tips over hoe je beter om kunt gaan met gedrag bij kinderen met hersenletsel.
- Download het boekje 'Ons hoofd moet heel hard werken' (pdf) hieronder.
Downloads