Naar hoofdinhoud Naar footer

Ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg: inspiratievideo's voor begeleiders

Gepubliceerd op: 21-10-2024

Laatst bijgewerkt op: 21-10-2024

De gehandicaptenzorg staat voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen en een betekenisvol leven kan leiden. Deze droom vraagt om een andere kijk op zorg en ondersteuning. Wat betekent dit voor medewerkers? Deze inspiratievideo van de VGN helpt je daarbij. De VGN wil begeleiders met deze video's inspireren.

De VGN wil medewerkers aanmoedigen om met elkaar in gesprek te gaan over de ontwikkelingen in de gehandicaptensector. Welke veranderingen komen eraan? En wat betekenen deze veranderingen voor medewerkers? In deze video zie je welke veranderingen de Visie2030 met zich meebrengt. Ook zie je wat deze veranderingen betekenen voor het werk van LVB+ begeleider Fatima. 

YouTube video thumbnail

Een plek voor iedereen

Iedereen verdient een plek in de samenleving. En iedereen heeft de samenleving iets te bieden. De gehandicaptenzorg werkt steeds meer vanuit deze visie. Ontwikkelingen zoals personeelstekorten en groeiende kansenongelijkheid bevestigen hoe belangrijk dit is. 

VGN visie 2030: een nieuwe kijk op zorg en ondersteuning

Deze visie vraagt om een andere kijk op zorg en ondersteuning. Nu stellen we in de gehandicaptenzorg vaak de persoon en zijn beperking centraal. Zo leveren we wel goede zorg, maar dragen we niet altijd bij aan het meest betekenisvolle leven van iemand met een beperking. Want meedoen geeft betekenis aan het leven. 

Meer video's over de ontwikkelingen in de gehandicaptensector bekijken? 

Deze video is onderdeel van een serie video's van de VGN. In deze video's leer je wat de veranderingen in de sector betekenen voor begeleiders. De VGN werkt momenteel aan nieuwe video's. Zo kunnen ze nog meer verhalen uit de praktijk laten zien. De VGN wil met deze video's begeleiders in de gehandicaptensector inspireren. Ook wil de VGN ervoor zorgen dat medewerkers in gesprek gaan over de veranderingen in de gehandicaptensector. Bekijk in deze video ook hoe EMB-begeleider Luuk omgaat met de veranderingen.

Meer weten over inclusie? 

Ben je op zoek naar meer informatie over het thema inclusie? Dus een samenleving waarin iedereen kan meedoen, erbij hoort en geaccepteerd wordt? Kijk dan verder op ons Kennisplein of de website voor Inclusie voor iedereen. 

Bron

VGN

Deel deze pagina via: