Naar hoofdinhoud Naar footer

Subsidie voor betere zorg en ondersteuning met technologie

Gepubliceerd op: 07-05-2024

Laatst bijgewerkt op: 29-10-2024

Ben je of ga je als zorgorganisatie aan de slag met zorgtechnologie om de zorg of ondersteuning te verbeteren, zodat cliënten meer zelf kunnen doen. En wil je hierbij samenwerken met andere zorgaanbieders en een inkoper, zoals een zorgkantoor? Dan is de nieuwe subsidieregeling STOZ mogelijk iets voor jullie.

De nieuwe subsidie heet ‘Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg’ (STOZ). Met de subsidie wordt de inzet van onder meer digitale processen aangemoedigd voor een betere zorg of ondersteuning.  

Zo kunnen mensen met een zorgvraag of ondersteuningsvraag langer thuis blijven wonen. Ook worden zorgmedewerkers en welzijnsmedewerkers ontlast. Deze regeling is de opvolger van de Stimuleringsregeling e-health Thuis.  

Wat kan de inzet van zorgtechnologie opleveren? 

Bij de regeling gaat het om het toepassen van digitale of hybride processen. De inzet van technologie in de zorg en ondersteuning kan het volgende opleveren: 

  • Minder of evenveel medewerkers kunnen meer mensen met een zorgvraag of ondersteuningsvraag helpen. 
  • De kwaliteit van leven van mensen met een (groot risico op) chronische ziekte of beperking kan verbeteren. 
  • Zorgmedewerkers of ondersteuningsmedewerkers kunnen betere kwaliteit van zorg of ondersteuning bieden met minder werkdruk en meer werkplezier.  

Wanneer kun je de subsidie aanvragen? 

Vanaf 14 mei kun je de STOZ aanvragen.  

Hoeveel subsidie kun je krijgen? 

Met deze regeling kun je tot € 25.000 subsidie krijgen wanneer je in de beginfase zit van implementatie van technologie. Je kunt tot € 750.000 subsidie krijgen voor het evalueren en opschalen van een bestaand idee. 

Wil je meer weten over het aanvragen van de subsidie? 

Lees meer over de voorwaarden en hoe je de subsidie kunt aanvragen: Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ). 

Waar kan Vilans  je bij helpen? 

Vilans ondersteunt zorgorganisaties bij de implementatie en opschaling van zorgtechnologie. Het doel is om mensen met een beperking meer zelfredzaamheid en eigen regie te laten ervaren. Lees hier meer over: Innovatie-impuls 2.

Deel deze pagina via: