Stel je vraag aan
onze AI-assistent
Naar hoofdinhoud Naar footer

Juriste Monica de Visser over vertegenwoordiging

Gepubliceerd op: 29-09-2020

Laatst bijgewerkt op: 15-02-2024

Op de website van KLIK staat een overzicht van blogs van juriste Monica de Visser. Ze geeft antwoord op veelgestelde juridische vragen.

Wat is het beroepsgeheim en waarom bestaat het? Mag je als begeleider informatie delen met je collega's uit hetzelfde team en de dagbesteding? Wat doe je als de politie om informatie van een cliënt vraagt? Juriste Monica de Visser beantwoordt vragen over vertegenwoordiging in de gehandicaptenzorg.

Hoe kun je vanuit de privacywetgeving het beste omgaan met (bijzondere) persoonsgegevens van cliënten? Monica de Visser geeft antwoord op deze vraag. 

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen niet altijd zelf beslissingen nemen. Een vertegenwoordiger kan daarbij helpen. Zo zijn er ook familievertegenwoordigers. Monica de Visser vertelt wat een familievertegenwoordiger precies doet. 

Wat betekent handelingsonbekwaam? Mag een zorgverlener voor minderjarigen beslissingen nemen, zelfs als dit in strijd is met de wil van de ouders? Juriste Monica de Visser vertelt erover in haar column 'beslissingen nemen voor een ander.' 

Wat doe je als een wettelijk vertegenwoordiger onvoldoende opkomt voor de rechten van een cliënt? Monica de Visser vertelt erover in haar column. 

Bron: KLIK

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Achtergrond

Soort kennis

Ervaring

Taal

Nederlands