Stel je vraag aan
onze AI-assistent
Naar hoofdinhoud Naar footer

Echt ontmoeten met Wonder Labs

Gepubliceerd op: 24-03-2022

Laatst bijgewerkt op: 21-11-2023

Met Wonder Labs kun je elkaar 'echt ontmoeten'. Zorgprofessionals, ouders en studenten ontmoeten elkaar als mens. Als je niet automatisch in je rol van zorgverlener of ouder schiet, kun je oog krijgen voor elkaar. Ouders zien dan bijvoorbeeld ook wat er gebeurt bij de zorgverlener. Hierdoor ontstaat medemenselijkheid en dat is een belangrijke voorwaarde voor gelijkwaardigheid.

Wonder Labs voor ouders en begeleiders van kinderen met een (ZEM)B

Veel ouders van een kind met een (zeer ernstige meervoudige) beperking hebben vragen over de kwaliteit van leven van hun kind. Ouders zien ongemak of lijden bij hun kind. Maar praten over die twijfels vinden ouders en zorgverleners vaak lastig. De behandelmogelijkheden en de kwaliteit van leven en sterven zijn gevoelige onderwerpen. In Wonder Labs ontdekken ouders, zorgverleners en studenten hoe ze samen kunnen praten over deze onderwerpen.

Ervaringen van ouders

Het startpunt in Wonder Labs zijn de ervaringen van ouders. De focus ligt op wat alle deelnemers voelen bij het ervaringsverhaal. Samen verkennen ze wat ze nog niet weten. Er ontstaat ruimte voor verwondering en vernieuwing. En voor verdieping en echt contact. De methode Wonder Labs kan ook goed voor andere doelgroepen en thema’s gebruikt worden.

Over methode Wonder Labs

Wonder Labs is ontwikkeld door de Deense professor Finn Hansen. In de methode staat het leren van iemands ervaringsverhaal centraal. Met het voelen, de emotie en de verwondering die daarbij komen kijken.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Handreiking

Taal

Nederlands